Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiële zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Geld Advies over een lening, is een lening verstandig? Geld & Lenen

advies

Maak een reële berekening: zet alle inkomsten en uitgaven per maand op een rij. Bereken maximale lening of krediet.

Houd rekening met bijzondere inkomsten (bijvoorbeeld vakantiegeld, kinderbijslag) en uitgaven (bijvoorbeeld verzekeringspremies) die maar ééns per jaar betaald moeten worden: sla ze om naar een maandbedrag. Kijk welk bedrag er per maand overblijft voor het aflossen van een lening. Als er op uw begroting niets overblijft zult u moeten bezuinigen om rond te kunnen komen. Lukt dat wel en wilt u dat wel?

Als u niets of te weinig per maand overhoudt, kunt u ook een andere oplossing zoeken. Misschien kunt u de aankoop een tijdje uitstellen, of kunt u iets aanschaffen dat minder duur is. Of mogelijk kunt u ervoor kiezen iets te repareren, in plaats van het te vervangen.

Kunt u de aankoop niet uitstellen, dan zit er niets anders op dan extra te bezuinigen, of uw inkomsten te vergroten, bijvoorbeeld door een (bij)baantje, of het verhuren van kamers. Ook als uw begroting precies sluitend is, zult u moeten bezuinigen om de afbetaling van een lening op te kunnen brengen.

Voor en tegen argumenten

Een argument om toch een krediet te nemen terwijl u misschien liever niet de aflossing op u zou willen nemen, is wanneer er anders hogere kosten ontstaan. Stel dat uw huis dringend moet worden opgeknapt en dat u daarvoor een lening of hypotheek nodig heeft. Als u het huis niet opknapt, kan het zijn dat er nog grotere schade ontstaat aan het huis zodat u uiteindelijk duurder uit bent. Dit soort situaties kunnen ook ontstaan bij de vervanging van de auto die u beslist nodig heeft of de wasmachine.

Verantwoord lenen.

Om verantwoord geld te lenen of een krediet af te sluiten moet u enkele dingen in de gaten houden.

Kunt u het maandelijkse bedrag voor een lening of krediet werkelijk missen? Bent u afhankelijk van een uitkering? Houd u daarnaast voldoende over om eventuele tegenslagen op te vangen? Zorg dat de looptijd van de lening niet langer is dan de levensduur van het artikel dat u wilt aanschaffen.
Wat zijn de verwachtingen aan de inkomenskant? Kansen op werkeloosheid, pensioen, gezinsuitbreiding.

Meer informatie:

Geld lenen?