Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiƫle zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Het Doorlopend Krediet, een Doorlopende Lening van Geld & Lenen

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet is een bankterm voor een consumptieve kredietvorm waarbij de leensom gedurende de looptijd telkens weer geheel of gedeeltelijk kan worden opgenomen. Over het openstaande saldo van het krediet wordt rente in rekening gebracht.De theoretische looptijd en rente worden in de leenovereenkomst vastgelegd, maar zijn gedurende de looptijd aan wijziging onderhevig. Het verloop van de lening staat dan ook niet vast.

De rentevergoeding die voor een doorlopend krediet in rekening wordt gebracht is meestal hoger dan die bij een hypotheek (wegens het ontbreken van pandrecht) en een persoonlijke lening (wegens het renterisico). De aflossing vindt meestal plaats door een maandtermijn te berekenen als percentage van de kredietlimiet (vaak 2%), of van het openstaand saldo. Kenmerkend voor een doorlopend krediet is dat de lener tijdens de looptijd zonder boete extra mag aflossen, waardoor de looptijd wordt verkort.

Bij het afsluiten spreekt u een maximum leenbedrag af. Daarna bepaalt u zelf wanneer, hoeveel en waarvoor u uw financiele ruimte gebruikt. Het doorlopend krediet heeft meerdere eigenschappen die we voor u op een rijtje hebben gezet.
De looptijd staat niet vast, u kunt immers steeds weer opnemen wat is afgelost. Wanneer u een Doorlopend Krediet heeft, kunt u op verschillende manieren eenvoudig over het geld beschikken.

Ook is het mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten waarbij maandelijks een deel (meestal een percentage) wordt afgelost.

Kredietlimiet
Er wordt een bedrag afgesproken tot hoever u op mag nemen.

Effectieve rente
Het effectieve rentepercentage is afhankelijk van de gekozen kredietlimiet, niet van het saldo wat opgenomen is. De percentages verschillen per financieringsmaatschappij.

Dagrente
Het rentepercentage is variabel en op basis van dagrente.

Transacties
Transacties op het krediet zijn kosteloos.

Dagafschriften
Periodiek ontvangt u van de financieringsmaatschappij een dagafschrift van uw krediet, meestal maandelijks.

Afbouw
Meestal vanaf uw 65 jarige leeftijd wordt uw limiet afgebouwd met 2% per maand. Bankpas Bij meerdere maatschappijen ontvangt u een bankpas waarmee u geld kunt opnemen via geldautomaten.

Actuele rente Doorlopend Krediet

Geldlenen.ulco.nl deed een onderzoek naar de rentes van doorlopende kredieten Oktober 2006. Becam is met een rentepercentage van 6,0% wederom de goedkoopste aanbieder.

Geld lenen?