Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiƫle zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Financieringen - Financiering voor auto, boot of woning - Geld & Lenen

Financiering

Een extra financiering voor een aanschaf of investering vindt u gemakkelijk en snel bij Geld & Lenen. Of het nu gaat om extra geld voor een auto, fiets, boot of verbouwing aan uw woning. Wij geven uw alle aanbieders overzichtelijk op een rijtje zodat u in een oogopslag kunt zien wie voor u de aantrekkelijkste en goedkoopste aanbieding heeft.

Het makkelijkste overzicht vindt u hier links of op onze pagina met aanbieders. Eventueel bieden wij u ook de mogelijkheid om per financieringsvorm de aanbieders te overzien zodat u makkelijker tot de keuze komt welke vorm van financiering voor u de meest geschikte is.

Denkt u aan een doorlopend krediet of persoonlijke lening? Heeft u een eigen koopwoning maar geen maximale hypotheek? Dan is een WOZ krediet misschien wel wat voor u. We hebben het allemaal, alle financieringen overzichtelijk op een rijtje. Dat is Geld & Lenen!

Financiering Algemeen

Het starten van een eigen bedrijf vereist vaak meer geld dan u bezit. U zult dan geld moeten lenen. Hebt u kapitaalkrachtige (en vriendelijke) familieleden of vrienden, dan kunt u wellicht daar terecht. In de meeste gevallen wordt het benodigde geld echter bij een bank geleend.

Dat zal niet altijd even makkelijk zijn. U dient de bank te overtuigen dat u een goed ondernemer bent en dat u in staat bent de rente te betalen en de lening af te lossen. Met een goed ondernemingsplan zult u de bank moeten overtuigen van de haalbaarheid van uw plannen.

Er bestaan ook nog andere mogelijkheden om uw bedrijf te financieren. Zo is er een regeling waarbij de Staat zich borg stelt voor krediet. En onder bepaalde voorwaarden kunnen mensen met een uitkering een lening krijgen bij de Gemeentelijke Sociale Dienst.

Onderhandse leningen

Onderhandse leningen kunnen soms worden verkregen van particulieren (familie, vrienden). Het is verstandig in deze gevallen goede afspraken te maken over zaken als rente en rentebetaling, verlangde zekerheid, looptijd, aflossingen en mogelijkheid van achterstelling.

Van een achtergestelde lening is sprake als pas wordt afgelost als aan alle andere schuldeisers is voldaan. Een achtergestelde lening wordt daarom voor de beoordeling van de kredietwaardigheid wel bij het eigen vermogen opgeteld. Men spreekt ook wel van een garantievermogen.

Het is sterk aan te raden de achtergestelde lening in een contract vast te leggen.

Hypothecaire geldlening

De hypothecaire geldlening is een langlopende lening, waarbij de geldgever het recht van hypotheek heeft op een bepaald onroerend goed. Bij wanbetaling kan dus het desbetreffende onroerend goed in het openbaar worden verkocht (executie). U kunt voor een hypotheek naar een bank of verzekeringsmaatschappijen stappen, maar ook andere bedrijven of particulieren verstrekken hypotheken.

Leasing

Leasing is een vorm van korte tot middellange ( 1-5 jaar) financiering van bedrijfsgoederen. Er bestaan verschillende vormen van leasing. Bij financial lease wordt het object vrijwel geheel in termijnen betaald en na afloop kan de gebruiker (lessee) tegen een van tevoren bepaalde prijs eigenaar worden.

Bij operational lease is veel meer sprake van huur en verhuur. Hier kan dan bijvoorbeeld ook onderhoud, assurantie en wegenbelasting meegefinancierd worden. Na afloop gaat het object meestal terug naar de eigenaar. De rente staat vast gedurende de looptijd en is verwerkt in de leasetermijnen.

Huurkoop

Bij een overeenkomst van huurkoop verplicht de huurkoper zich de koopsom in termijnen te voldoen en wordt hij eigenaar na betaling van de laatste termijn. De rente staat vast en is verwerkt in termijnen.

Leverancierskrediet

Het gebruik van leverancierskrediet is per branche verschillend. De termijn die het meeste voorkomt is die van een maand.
Een veel voorkomende betalingskorting is 2 procent indien binnen 8 dagen wordt betaald.

Bankkrediet

Twee vormen van bankkrediet:

  • Middellang krediet: voor de financiering van vaste activa. De looptijd is afhankelijk van de aard van het te financieren object.
  • Rekening-courantkrediet: vorm van kort krediet, gekenmerkt door een wisselend rekeninggebruik tot een overeengekomen limiet.

Geld lenen?