Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiële zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Goedkope lening, Voordelige lening - Geld & Lenen

Goedkope lening

Een goedkope lening vind je niet zomaar. Gelukkig heeft Ulco.nl de beste aanbiedingen voor u alvast op een rijtje gezet. Op deze pagina vindt u een stappenplan hoe u zo snel mogelijk aan de meest voordelige lening komt.

Wat voor soort lening zoekt u?

Het soort lening is de eerste vraag die u zich moet stellen want er zijn vele vormen en aanbieders maken het gebied makkelijk wat onduidelijker om u maar richting die (te) dure lening te pushen. De meest voorkomende vorm is het doorlopend krediet maar op de langere termijn is dit ook vaak de duurste vorm van een lening. Over het algemeen is de rente bij een doorlopend krediet gunstig, het addertje zit hem in de looptijd van de lening. Bij een doorlopend krediet kunt u tijdens de looptijd continu geld opnemen tot het maximum van de lening, dit is de reden waarom het doorlopend krediet ook wel een doodlopend krediet wordt genoemd. U betaalt maandelijks (gemiddeld) 2% van het totale (maximum) leenbedrag maar u kunt tijdens de looptijd wel tot het maximum leenbedrag opnemen. In veel gevallen komt u dus moeilijk van een doorlopend krediet af.

In tegenstelling tot het doorlopend krediet heeft de persoonlijke lening wel een vaste looptijd en kunt u tijdens de looptijd van de lening het afgeloste bedrag niet opnieuw opnemen. Dit heeft als voordeel dat u uiteindelijk van uw schuld af bent zonder dat u hier (extra) rekening mee hoeft te houden. De persoonlijke lening is dus een verstandigere keuze als u bijvoorbeeld de lening afsluit voor een éénmalige uitgave (auto, fiets, meubelen etc.).

Heeft u een eigenhuis dan is het meerwaarde krediet (ook wel WOZ krediet genoemd) in veel gevallen de meest voordelige keus. De extra waarde (bovenop de hypotheek) van de woning wordt gebruikt om een lening af te sluiten. Aangezien de lening dus op basis is van hypothecaire zekerheid betaalt u een relatief lage rente.

Aflossing van de lening

In de algemeenheid geldt dat u bij een lening gemiddeld maandelijks 2% van het totale leenbedrag aan aflossing betaalt. Hier bovenop komt dan nog de rente. De rente zelf is afhankelijk van het bedrag en de looptijd van de lening. Vaak is het zo dat hoe hoger het geleende bedrag hoe lager de rente. Omgekeerd geldt dit voor de looptijd, hoe korter u het geld wilt lenen hoe hoger de rente zal zijn. Ook het onderpand (zoals bij het WOZ Krediet) speelt een rol in de hoogte van de rente.

Welke lening past bij mij?

Uiteindelijk bepaalt u dit natuurlijk zelf. Hebt u een continue behoefte aan meer geld dan lijkt het doorlopend krediet het meest geschikt. Toch is dit twijfelachtig aangezien u een continue behoefte beter kunt wegwerken door op uw uitgaven te besparen.

Heeft u een éénmalige grote uitgave waarvoor het geld even niet bij de hand is? Dan biedt de persoonlijke lening de beste oplossing. Heeft u een eigen huis dan kan het meerwaarde krediet uitkomst bieden en wilt u het geld ook nog eens besteden aan uw huis dan is het WOZ krediet de ideale oplossing.

Bij een negatieve registratie bij het BKR kan een lening bij familie de ideale uitkomst zijn.

Geld lenen?