Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiële zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Hypothecair Krediet, een op de hypotheek gebaseerde lening van Geld & Lenen

Hypothecair krediet

Net een nieuwe auto gekocht en nu moet u ook nog de studiekosten van de kinderen betalen. Waar haalt u het geld vandaan? Met het Hypotheekkrediet benut u de overwaarde van uw huis om een extra bedrag te lenen. De hoogte van het krediet is onder andere afhankelijk van uw inkomen en de overwaarde. Dit is de ruimte tussen uw bestaande hypotheekschuld en de huidige verkoopwaarde van uw woning.

Met het Hypotheekkrediet krijgt u extra krediet op uw betaalrekening. U kunt tot de afgesproken limiet vrij opnemen. Over het opgenomen bedrag betaalt u rente (meer informatie over de kosten). Deze is variabel en aanzienlijk lager dan bij een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening. De rente is niet aftrekbaar van de belasting, maar u kunt het opgenomen bedrag wel als schuld opgeven in box 3.

Verschillende vormen

  • Hypothecair krediet met variabele rentevoet: De rentevoet wordt tijdens uw looptijd op vooraf bepaalde tijdstippen herberekend. Er zijn verschillende vormen van variabiliteit. U kunt ook beperkingen opleggen aan de renteschommelingen. De maximum looptijd is 30 jaar.
  • Hypothecair krediet met vaste rentevoet: De rentevoet blijft onveranderd gedurende de volledige looptijd. De maximum looptijd is 30 jaar.
  • Hypothecair krediet “Bullet”: U betaalt tijdens uw looptijd enkel intresten terug. Het ontleende kapitaal betaalt u na de looptijd in één keer terug.
  • Overbruggingskrediet: Het overbruggingskrediet heeft een looptijd van maximum 2 jaar. Het ontleende kapitaal betaalt u na de looptijd in één keer terug. Deze formule is interessant om een korte periode van geldgebrek te overbruggen, bijvoorbeeld als u de aankoop van een nieuw huis wilt betalen met de opbrengst van de verkoop van uw oude woning. U kunt de gelden in één maal (bij kopen) opnemen of in schijven (bij bouw).

Geld lenen?