Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiƫle zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Overzicht bijkomende kosten hypothecaire lening - Geld & Lenen

kosten

Indien de aankoop wordt voldaan uit eigen middelen, dan heb je niet te maken met onderstaande kosten. De meeste mensen moeten als ze een woning kopen echter wel een hypothecaire lening afsluiten.

Je krijgt dan te maken met de volgende kosten:

  • Afsluitprovisie. Deze is doorgaans 1% van de geldlening en is bestemd voor de geldverstrekker.
  • Notariskosten voor de opmaak van de hypotheekakte
  • Kadasterkosten voor de inschrijving van de hypotheekakteTaxatierapport ten behoeve van de financiering. Een geldverstrekker zal vooraf inzicht willen hebben in de te financieren woning.
  • Borgtochtprovisie. Dit is de provisie die u betaalt, indien u gebruik maakt van een lening met Nationale Hypotheek Garantie.
  • Bereidstellingprovisie. Dit betaalt u, indien u de geoffreerde rente tot na de offertegeldigheidsdatum wenst te behouden.

De courtage van een makelaar en eventueel een nota van een bouwtechnische keuring vallen buiten de financieringskosten.

Alle kosten die samenhangen met de hypotheek of geldlening ter verwerving, verbetering en onderhoud van eigen woning zijn in aftrek te nemen op de inkomsten belasting/ premie volksverzekeringen in het jaar van betaling, naast de betaalde (hypotheek) rente over de geldlening.

Verstandig is om de hypotheek-akte en de leverings-akte tegelijkertijd bij dezelfde notaris te laten passeren. Dit scheelt in de notariskosten. De kosten bij aankoop en/of financiering zijn doorgaans variabel per notaris, makelaar of geldverstrekker.

Geld lenen?