Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiële zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Geld lenen zonder hypotheek, een lening zonder hypotheek @ Geld & Lenen

Lenen zonder Hypotheek

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als het gaat om het lenen zonder hypotecaire zekerheid. Het grote verschil tussen lenen met hypothecaire zekerheid en zonder is dat de rente vaak hoger is terwijl de terugbetaal termijn korter is. Lenen zonder hypotheek is dus alleen verstandig als het gaat om een lening voor de korte termijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een auto of (kleine) verbouwing.

Een mogelijkheid voor het lenen zonder hypotheek is bijvoorbeeld het doorlopend krediet. Hierbij wordt een bedrag geleend zonder vaste looptijd maar met periodieke aflossingstermijnen. Tijdens de looptijd van het doorlopend krediet kan het geld wat afgelost is gewoon weer opnieuw worden opgenomen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de persoonlijke lening waarbij de looptijd van het krediet een vaste periode beslaat. De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en vaste maandelijkse aflossingen. Het is tussendoor wel mogelijk de gehele lening in één keer af te lossen maar hierop staat meestal een boete van een percentage van het leenbedrag.

Leningen die voor kleinere bedragen zijn maar wel een hypothecaire zekerheid hebben zijn bijvoorbeeld het WOZ Krediet en de hypothecaire lening. Hierbij staat bijvoorbeeld (een deel van) de waarde van een woning garant voor het geleende bedrag.

Geld lenen?