Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiële zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Miljoen Nederlanders in de problemen door aflossing beleggingshypotheek - Geld & Lenen

Aflossing beleggingshypotheek

Bijna een miljoen Nederlanders zitten opgezadeld met een veel te dure hypotheek. Het gaat om beleggingshypotheken en andere hypotheken waaraan een levensverzekering gekoppeld is. De kosten van deze hypotheken rijzen dusdanig de pan uit dat de aflossing ervan in gevaar komt. De Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond luiden de noodklok.

Beide instanties kwamen gisteren met onderzoeken waaruit blijkt dat veel beleggingsverzekeringen door de hoge kosten met een erg lager rendement aflopen. Daarmee bevestigen ze de uitgelekte conclusies van het AFM rapport. “Mensen lopen door de hoge kosten een enorm risico dat ze de hypotheek niet kunnen aflossen”, aldus de Consumentenbond in de Telegraaf van vandaag. Zelf een kapitaal voor aflossing bij elkaar sparen is goedkoper, meent de bond.

Zowel de bond als de Vereniging voor Eigen Huis (VEH) willen dan ook een fiscale vrijstelling om zelf te kunnen sparen voor de aflossing van de hypotheek.

Beleggingshypotheken waren vooral tijdens de hoogtijdagen op de beurs erg populair. Nederlanders lieten zich massaal verleiden door de lage maandlasten van deze hypotheeksoort, waarbij de opbrengst van een beleggingspolis uiteindelijk de hypotheek zal moeten aflossen.

Geld lenen?