Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiƫle zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Lenen familie komt vaak duurder uit dan een lening bij de bank - Geld & Lenen

lenen familie

Lenen bij familie is vaak duurder dan bij een bank of tussenpersoon. Dat is de conclusie uit een uitgebreide studie van Geld & Lenen. Lenen van familie betekent vaak geen of een lage rente terwijl bij een bank al gauw 4 tot 10 procent rente betaald wordt.

Door de mogelijkheid van belastingaftrek op een normale lening komt de familielening vaak toch duurder uit. Het volledige bedrag is namelijk belastingaftrekbaar als er bij een bank geleend wordt waardoor een aanzienlijk belastingvoordeel te behalen is. Gemiddeld wordt er over een normale lening 0,3 procent rente betaald terwijl een lening bij familie gemiddeld 0,7 procent van het leenbedrag aan kosten met zich meebrengt.

Het enige voordeel van lenen bij familie zit volgens de ondervraagden in het feit dat er makkelijker een aflossing gemist kan worden wat bij een bank niet het geval is. Van de 250 ondervraagden zou meer dan 70% in het vervolg de voorkeur geven aan een lening bij de bank.

De resultaten van het onderzoek zijn schokkend: 90% van de ondervraagden was van mening dat lenen bij een familielid goedkoper, makkelijker en sneller zou zijn.

Banken zijn tevreden met het onafhankelijke onderzoek. “Het helpt een aantal vooroordelen uit de lucht”, zegt de persvoorlichter van de Postbank.

Geld lenen?