Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiƫle zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

Nederlanders staan meer rood maar lenen minder - Geld & Lenen

Meer rood staan

Consumenten zijn in het eerste halfjaar op hun betaalrekeningen dieper in het rood beland. Gemiddeld stonden ongeveer drie miljoen rekeningen samen 7,4 miljard euro in het rood. In de eerste zes maanden van vorig jaar was dat gemiddeld 7 miljard euro.

Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt. Het aantal rekeningen met een negatief saldo nam licht toe. Het gemiddelde bedrag van roodstand ging van 2500 euro naar 2650 euro. Consumenten bleken in de eerste jaarhelft minder bereid te lenen voor aankopen.

< In de eerste zes maanden van 2006 is voor bijna 4,7 miljard euro geleend via consumptief krediet. Dat is 7 procent minder dan in de eerste zes maanden van 2005. Toen werd er nog voor ruim 5 miljard euro aan krediet verstrekt. Tegelijkertijd losten consumenten over de periode januari tot juli van dit jaar meer af dan ze leenden. Daardoor lag eind juni 2006 de uitstaande schuld aan consumptief krediet 0,8 miljard euro lager dan een jaar eerder.

Ondanks de bescheiden toename van de roodstand en lichte daling van leningen, namen de consumentenbestedingen in dezelfde periode wel toe.

Geld lenen?