Geld & Lenen Nieuws

Liever geen Credicard online

Voorkeur gaat nog altijd uit naar betalen met pin, overschrijfformulier of acceptgiro
Slechts de helft van de mensen beschouwt online betalen met een creditcard als veilig. Ruim 26% geeft zelfs aan het gebruik van creditcards ronduit onveilig te vinden. Nederlanders geven er nog steeds de voorkeur aan om te betalen met pin, met een overschrijfformulier of met een acceptgiro. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 3500 internetgebruikers. Het onderzoek is uitgevoerd door Central Point Europe, een online aanbieder van computerproducten.

Het onveilige gevoel weerhoudt 16% van de mensen er zelfs helemaal van om aankopen te doen via internet. Daarnaast wil 25% van de respondenten producten graag vr aankoop kunnen aanraken en vindt 22% het leuker om door een winkel te lopen dan om aankopen te doen via internet.

Ondanks het beperkte vertrouwen in de veiligheid van de creditcard, wordt er nog weinig gebruik gemaakt van iDeal, het nieuwe online betaalsysteem van de gezamenlijke banken. 82% van de internetgebruikers heeft het systeem nog nooit gebruikt en 54% heeft er zelfs nog nooit van gehoord. Er is wel groot vertrouwen in iDeal; 74% van de internetgebruikers geeft aan vaker aankopen te zullen doen via internet, nu ze weten dat het systeem bestaat.

Het onderzoek is uitgevoerd door Central Point Europe in de periode van 22 t/m 30 november. Doel van het onderzoek was inzicht te verkrijgen in het koop- en betaalgedrag van Nederlandse internetgebruikers. Het onderzoek is online uitgevoerd. In totaal hebben 3517 personen in de leeftijd van 18 tot 74 jaar aan het onderzoek deelgenomen.