Geld Lenen, lening afsluiten, goedkope lening, Krediet zonder BKR

Geld lenen maar toch financiële zekerheid?
Geld en Lenen biedt u onafhankelijk advies.

De Persoonlijke Lening oftewel een PL Lening van Geld & Lenen

persoonlijke lening

Persoonlijke lening is een bankterm voor een consumptieve kredietvorm waarbij de leensom in een keer wordt uitbetaald, en daarna met een vaststaande looptijd en rente wordt terugbetaald. De looptijd en rente worden in de leenovereenkomst vastgelegd, en kunnen gedurende de looptijd niet worden gewijzigd. Het verloop van de lening staat dan ook geheel vast.

De rentevergoeding die voor een persoonlijke lening in rekening wordt gebracht is meestal hoger dan die bij een hypotheek (wegens het ontbreken van zekerheid) en lager dan bij een doorlopend krediet (wegens het ontbreken van renterisico). De persoonlijke lening is vaak één van de slimmere leningen om af te sluiten.

Kenmerken Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke lening is een vorm van achteraf sparen, u legt namelijk elke maand een vast bedrag opzij, alleen kunt u meteen genieten van uw investering. Het maakt niet uit wat het is; een auto, een boot of een verbouwing. U koopt het nu en u spaart het bedrag bij elkaar met uw Persoonlijke Lening.

  • Een persoonlijke lening heeft een vast looptijd en een vaste rente.
  • U betaalt iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing.

Voordelen persoonlijke lening
Zekerheid. Een persoonlijke lening geeft meer zekerheid. De rente is vast en dus loopt u geen risico dat deze omhoog gaat. Vooraf weet u precies hoeveel u moet betalen en wanneer de lening is afgelost.

Nadelen persoonlijke lening
Starheid. De rente is vaak hoger dan de rente bij een doorlopend krediet. U profiteert niet van renteverlagingen. U kunt tussentijds ook gewoon geld opnemen.

Aflossing en Kosten

Aflossing persoonlijke lening
U betaalt het leenbedrag in steeds gelijke maandbedragen (rente plus aflossing) weer terug. Deze maandbedragen worden automatisch van uw betaalrekening afgeschreven.

Kosten persoonlijke lening
Bij het afsluiten van uw lening wordt tegelijk de rente vastgelegd voor de hele periode, ongeacht eventuele toekomstige rentestijgingen. Dat is prettig, want daardoor weet u vooraf precies waar u aan toe bent. U ontvangt bij de meeste banken elk jaar een overzicht van de betaalde rente.

Geld lenen?